Ζ. Ζάεφ: «Εφικτή λύση, που θα διατηρεί την αξιοπρέπεια των δύο χωρών»

0
63

Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ θα λύσουν το θέμα του ονόματος μέχρι τα μέσα του 2018, καταλήγοντας σε ένα όνομα που εκτός από την αξιοπρέπεια θα διατηρεί και την ταυτότητα των δύο χωρών εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα ο. Ζάεφ πρoσέθεσε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στη χώρα του να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις που είναι αρκετά αποδεκτές και για τα δύο μέρη, διότι στο τέλος η λύση πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο χωρών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οικοδομούνται φιλίες σε μόνιμη και βιώσιμη βάση. Το λέω αυτό γιατί, αν είμαστε έξυπνοι και σοφοί να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος όσο το δυνατό πιο σύντομα, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις προοπτικές αυτών των αποφάσεων» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό “NOVA”.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει την προτεινόμενη λύση που ενδεχομένως θα υπάρξει για το όνομα σε δημοψήφισμα και σημείωσε ότι αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του λαού της χώρας του για λύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter