Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Η ΔΕΔΙΣΑ θα ‘ ναι ένας από τους ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη»

0
64

“Δεν θα υπάρξει εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Κρήτη. Ένας από αυτούς θα είναι η ΔΕΔΙΣΑ”, διαβεβαίωσαν την Πέμπτη το μεσημέρι τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά την οποία ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) κ. Γιάννη Κουτράκη, ήταν η εξέλιξη της διαδικασίας ορισμού των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) στην Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τους κυρίους υπουργούς για το γεγονός ότι, η ΔΕΔΙΣΑ έχει ολοκληρώσει εμπρόθεσμα όλες τις διαδικασίες και είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης. Ενημέρωσε επίσης για τις διαδικασίες αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων του Ρεθύμνου και της ανατολικής Κρήτης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Οι δύο υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσαν ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, ότι υπάρχει επικοινωνία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και τους Δήμους και ότι συνεργάζονται με τους αρμοδίους ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ανέφεραν επίσης ότι η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ), η οποία αποτελεί έναν δημόσιο φορέα πρότυπο διαχείρισης, θα είναι ο ένας από τους φορείς στο νησί.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter