Ύποπτος φάκελος στάλθηκε και στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ| φωτο

0
236

Ο ύποπτος φάκελος, που στάλθηκε-μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας- και στα Χανιά, στο γραφείο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο βρέθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που ορίζει το πρωτόκολλο σε περίπτωση ραδιοβιοχημικής απειλής.

Αρχικά ελέγχθηκαν οι χώροι του μεγάρου, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους.

Παράλληλα, στήθηκε ειδική σκηνή πλύσης για τους εξερχόμενους από το μέγαρο, ενώ προληπτικά υπήρχε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο φάκελλος που το πρωί της Τετάρτης παραδόθηκε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία στο γραφείο του Πρύτανη, ήταν με ενισχυμένο πλέγμα από μέσα και φθαρμένες άκρες, με  αποστολέα από την Ινδία.

Ο φάκελλος ανοίχτηκε μέσα στο γραφείο του Πρύτανη, από τον αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Λαγουδάκη, όπου και διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο του ήταν ένα φυλλάδιο σε αραβική γλώσσα,  και ένα σημείωμα προπαγανδιστικού ισλαμικού περιεχομένου. 

Χωρίς να δώσουν περαιτέρω σημασία, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης πέταξαν τον φάκελο στο καλάθι των αχρήστων που ήταν μέσα στο γραφείο του Πρύτανη. 

Το πρωί της Πέμπτης και αφού είχε ξεσπάσει ο σχετικός θόρυβος και με τους φακέλους που είχαν σταλεί και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο Πρύτανης κ. Διαμαντόπουλος, δεν άφησε την καθαρίστρια να αδειάσει το καλάθι των αχρήστων και ειδοποίησε την αστυνομία.

Αστυνομικοί προσήλθαν στο γραφείο του Πρύτανη και παρέλαβαν το φάκελο και το περιεχόμενο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φάκελο είχαν ακουμπήσει, εκτός από τον Πρύτανη κ. Διαμαντόπουλο και τον Αντιπρύτανη κ. Λαγουδάκη, η κλητήρας του Πολυτεχνείου που μεταφέρει την αλληλογραφία και η ιδιαιτέρα του πρύτανη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι τέσσερις μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει κανένα περίεργο σύμπτωμα και είναι απολύτως καλά στην υγεία τους, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι ο φάκελος δεν περιείχε κάποια ύποπτη σκόνη. 

Ύποπτοι φάκελοι εντοπίστηκαν σε τουλάχιστον πέντε ακόμη Πανεπιστήμια της χώρας μας. 

Οι φάκελοι εστάλησαν εκτός από το στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο ΕΜΠ, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Θεσσαλίας και Κέρκυρας. 

Κάποιοι από αυτούς περιείχαν σκόνη η χημική σύσταση της οποίας προς το παρόν παραμένει άγνωστη. 

Όλοι πάντως οι φάκελοι θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση απευθείας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.