Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Οικονόμου: Αν χρειαστεί θα τους επεκτείνουμε

0
15

Στην πιθανότητα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, καθώς και στην επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία αναφέρθηκε την Κυριακή ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω απέδωσε, ενώ καταλυτικό ρόλο στη θωράκιση από τη βαριά νόσηση ήταν η τρίτη δόση. «Αν χρειαστεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, θα το κάνουμε», υπογράμμισε.

Επιπλέον, είπε πως εάν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά όχι την αναμνηστική δόση και έχει παρέλθει το επτάμηνο τότε δεν θα έχει τα προνόμια των εμβολιασμένων. Υπενθυμίζεται ότι, εάν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, τότε θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, με το μέτρο να ξεκινά από τις 16 Ιανουαρίου. Το οικονομικό πέναλτι θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επιστροφή στα σχολεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενόψει της αυριανής επιστροφής στα θρανία, δήλωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει μεγάλες νοσηλείες και αυτό δίνει την ευκαιρία να προχωρήσει το πλάνο για τα σχολεία, το οποίο θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: τον εκτεταμένο διαγνωστικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών και τα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ότι το πρωτόκολλο για το άνοιγμα των σχολείων δεν θα έπρεπε να είναι 50%+1, ο κ. Οικονόμου είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου στο Mega πως «έχουμε σταθμίσει όλα τα δεδομένα».

πηγή: cnn.gr