Υπ. Τουρισμού: «Θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα»- Τι είπε στη συνάντηση με τους Δημάρχους του Ν. Χανίων | Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι (φώτο και video)

0
67

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ, ο Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες των Χανίων. Παράλληλα στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχης
Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, καθώς και Αντιδήμαρχοι.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης μια επιτυχή έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν θα δώσει ώθηση για την επόμενη πενταετία, και τόνισε ότι κεντρικός στόχος στις προσπάθειες που σχεδιάζονται είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν ώστε να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το έδαφος που χάθηκε λόγω πανδημίας.

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Vendredi 3 juillet 2020

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλοσώρισε τον κ. Θεοχάρη στα Χανιά και  εξέφρασε την ικανοποίηση του για το άνοιγμα του τουρισμού, αναφέρθηκε όμως στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού μετά την πανδημία. «Σκοπός της συζήτησης που θα γίνει εδώ είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν και τα ζητήματα τα οποία με τις ενέργειες του υπουργείου θα λυθούν για να μπορέσουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική σεζόν». 

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Vendredi 3 juillet 2020

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων παρέδωσε στον Υπουργό Τουρισμό και τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. υπόμνημα, με συγκεκριμένα σημεία, στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε κεντρικό επίπεδο, όπως:

●Ενεργή στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.
●Επίλυση επιμέρους ζητημάτων αναφορικά με τα ξενοδοχεία-καραντίνας.
●Αύξηση του αριθμού των ελέγχων, που διενεργούνται σε ημερήσια βάση στο Αεροδρόμιο
Χανίων.
●Προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάλυση δειγμάτων στο Νομό Χανίων και τη
δραστική μείωση του χρόνου λήψης αποτελεσμάτων.
●Υποστήριξη από το Υπουργείο για την υλοποίηση του πλάνου εκπαίδευσης, που οργανώνουμε σε βάθος διετίας 2020-2022.
●Υποστήριξη του αιτήματος για αυτόματη ανανέωση χρήσης αιγιαλού το 2020, σε επιχειρήσεις που διαγωνιστικά έχουν κατοχυρώσει την ανάλογη χρήση το προηγούμενο έτος.
●Υποστήριξη του αιτήματος για έκδοση δημοτικής ενημερότητας στις ενήμερες κατά την
28/2/2020 επιχειρήσεις και όσες έχουν δημοτικές οφειλές κάτω των 2000€.
●Υποστήριξη του αιτήματός για έκδοση νομοθετικής πράξης που να προβλέπει την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οφειλών των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (Rent a car).
​ ●Μείωση των τελών αεροδρομίου ως μέσο διευκόλυνσης προγραμμάτων των διεθνών tour
operators.
●Υποστήριξη για πρόγραμμα “Destination Branding” της πόλης υπό την καθοδήγηση και την
αιγίδα του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ.
●Υποστήριξη του αιτήματος για εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ το 2021 σε όλες τις
επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Δείτε εδώ το ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

“Η σεζόν ανοίγει και θέλει προσοχή, προσπάθεια και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Vendredi 3 juillet 2020

 

Ο  Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανέφερε πως στον Αποκόρωνα ελπίζουν ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει στο 50% του περσινού συνολικού μέσου όρου. 

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Vendredi 3 juillet 2020