Υπ. Εργασίας: Σύσταση για την προστασία των εργαζομένων διανομέων (delivery)

0
9
Delivery man courier worker riding scooter. City view

Να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους που απασχολούνται ως διανομείς συστήνει προς τους εργοδότες τους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς.

Τους ζητεί, επίσης, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας κλπ), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Όπως σημειώνει, προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Παράλληλα, τονίζει πως οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζμένους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων, θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

naftemporiki.gr