«Υιοθετώντας ένα πάρκο στην πόλη μας, από το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος».

0
13

Φροντίδα και προστασία του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών» από το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος».

‘’23 σχολεία του νομού μας, αγκαλιάζουν το πάρκο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα’’
Μία ακόμη δράση του Δικτύου Μαθητικού Εθελοντισμού της πόλης των Χανίων «Δημόφιλος», που στηρίζεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, το πρωί, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Στη δράση αυτή, Μαθητές και Εκπαιδευτικοί «υιοθέτησαν συμβολικά το πάρκο» και υποσχέθηκαν την συνεχή φροντίδα του. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες από είκοσι τρία σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που συμμετείχαν είναι το EEEEK Χανίων, ΕΕΕΕΚ Κισάμου, 4ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 2ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Χανίων, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου, Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης, 1ο Γυμνάσιο Χανίων, 2ο Γυμνάσιο Χανίων, 4ο Γυμνάσιο Χανίων, 7ο Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Πλατανιά, Γυμνάσιο Σούδας, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Μουσικό Σχολείο Θερίσου, 1o ΕΠΑ.Λ Χανίων, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων, 1ο ΓΕΛ Χανίων, 2ο ΓΕΛ Χανίων, ΓΕΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, ΓΕΛ Βάμου.

Οι μαθητές ευπρέπισαν το χώρο καθαρίζοντάς τον, έβαψαν τους τοίχους, τα παγκάκια και το αμφιθέατρο του πάρκου, φύτεψαν λουλούδια, τοποθέτησαν ξύλινες φωλιές για τα πουλιά, τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν παιχνίδια, δηλώνοντας πως ονειρεύονται μια πόλη φροντισμένη, φιλική στους κατοίκους και τα ζώα και ανοιχτή στις συλλογικές δράσεις!!!

Η υιοθεσία ενός πάρκου είναι σίγουρα συμβολική αλλά και ουσιαστική. Η ευθύνη που έχουμε ως πολίτες για το δημόσιο αγαθό είναι μεγάλη. Η φροντίδα, η καθαριότητα, η αποτροπή βανδαλισμών, η συνεχής συντήρηση είναι ευθύνη όλων μας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο μπορούν να κάνουν την πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη και σίγουρα ομορφότερη.

Σ’ αυτό το σημείο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πολύ καλή συνεργασία τους, τον Δήμο Χανίων για την υποστήριξη του σε κάθε προσπάθεια μας, ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου μας (Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πρασίνου, Τομέα Παιδείας, Τομέα Πολιτισμού, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας – Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας), τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους σ’ αυτές, για τη στήριξη και το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε και όλους τους φίλους που στηρίζουν τη δράση μας, ιδιαίτερα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων για την άμεση ανταπόκρισή του.