Ξέσπασε φωτιά στην φρεγάτα «Κανάρης»

0
153

Συναγερμός ήχησε τις πρώτες πρωινές ώρες στην φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από καλά πληροφορημένες πηγές ο συναγερμός οφειλόταν σε μικρής έκτασης πυρκαγιά στο κέλυφος του αριστερού αεροστροβίλου και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω στην περιοχή του Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η πυρκαγιά αντιμετωπίσθηκε άμεσα με τα μέσα που διαθέτει το πλοίο και συγκεκριμένα από το αυτόματο σύστημα κατάσβεσης που υπάρχει. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Προς το παρόν πάντως για πάν ενδεχόμενο το πλοίο έχει θέσει εκτός λειτουργίας την συγκεκριμένη μηχανή.

Το πλοίο συνεχίζει τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων του δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των ασκήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ έχουν αναληφθεί οι απορρέουσες ενέργειες.

Η φρεγάτα «Κανάρης» (F-464) πρώην HNLMS JAN VAN BRAKEL (F-825), καθελκύστηκε την 16-5-1981 στα ναυπηγεία ROYAL SCHELDE της Ολλανδίας και τέθηκε σε ενέργεια την 14-4-1983. Την 29-11-2002 παραλήφθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και μετονομάσθηκε Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ αποτελώντας την όγδοη φρεγάτα τύπου STANDARD του Ελληνικού Στόλου. Η Φ/Γ Κανάρης είναι το πέμπτο Πολεμικό Πλοίο που φέρει την ονομασία αυτή.

Πηγή: newsbeast.gr