«Ξεμπλοκάρει» μετά από δεκαετίες η διχοτόμηση του παραλιακού μετώπου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου

0
19

Ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Μεσαράς και ιδιαίτερα της περιοχής του Τυμπακίου γίνεται πράξη. Κατόπιν της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επήλθε συμφωνία ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του αποκλεισμού του παραλιακού μετώπου του Τυμπακίου, το οποίο λόγω της παρουσίας τουαεροδρομίου, επί  της ουσίας χώριζε την περιοχή στα δύο, δημιουργώντας κυκλοφοριακά, αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα στην περιοχή.

Χάρις στις αποτελεσματικές ενέργειες της Κυβέρνησης, δρομολογείται πολύ άμεσα η διάνοιξη της παραλιακής οδού, η οποία πρόκειται να αξιοποιηθεί ως πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος μπροστά στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου, με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη και τη γενικότερη ανάπτυξη όλης της περιοχής και όλη την τοπική κοινωνία.

Στη σημερινή καθοριστική συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Φαιστού, Ιωάννης Φασωμυτάκης, οι κύριοι Μανόλης Μαλεφιτσάκης και Νίκος Μαρκάκης και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Γκαμπριανίδης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter