Ξεκίνησε η ομάδα «Κρήτη Προφορική Ιστορία / Crete Oral History»

0
426

Σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κρήτης Δημήτρη Μιχελογιάννη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η πρώτη συνάντηση της ομάδας ανάπτυξης του κεφαλαίου ΑΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (creteoralhistory.org) στο πλαίσιο των δράσεων της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης Ματθαίος Φραντζεσκάκης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον στρατηγικό σχεδιασμό του προγράμματος καθώς και για τις άμεσες δράσεις επιμόρφωσης αλλά και δράσης πεδίου που σχεδιάζονται.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης χαιρέτησε την πρωτοβουλία ως μια συνέχεια του προγράμματος προφορικής ιστορίας που είχε ξεκινήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και συνέχισε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ανακοίνωσε επίσης την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης για την ανάπτυξη της δράσης.

Από την πλευρά της η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Χαρά Ανδρεάδου (ΜΑ, ΜEd, PhD candidate) ιστορικός, αρχαιολόγος, πολιτισμολόγος, με ειδίκευση στην προφορική ιστορία , εκπαιδευτικός, σχ. σύμβουλος 3ης Περιφρ. Δ.Ε. Χανίων) αναφέρθηκε στην αξία του άυλου πολιτισμού και την σημασία της προφορικής ιστορίας. Παράλληλα έδωσε το περίγραμμα του προγράμματος επιμόρφωσης για τους επόμενους μήνες.

Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους και ανταλλαγή σκέψεων σε μια πλούσια σε προβληματισμό κουβέντα στην οποία αναδείχτηκε η διάθεση για προσφορά αλλά και για την δουλειά της ομάδας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ / CRETE ORAL HISTORY μπορείτε να βρείτε στο www.creteoralhistory.org καθώς και στην σελίδα https://www.facebook.com/CreteOralHistory/