Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης

0
63

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό γεγονός γι αυτό στόχος είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.Οι δράσεις για την προετοιμασία του 3ου Μαραθώνιου έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 15 Απριλίου 2018.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν, το πρωί της Παρασκευή, συνέντευξη τύπου και συνέχισαν με τη βράβευση φορέων οι οποίοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του Μαραθωνίου.

O δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αναφέρει :«Πρώτη συνάντηση για τη διοργάνωση του  3ου Μαραθώνιου Κρήτης,μια διοργάνωση που ξεκίνησε από τα Χανιά, ήδη έχουμε δύο επιτυχημένες οργανώσεις και πλέον είναι ένας θεσμός που έχει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία αλλά και από όλη την Ελλάδα.Ακόμη έχουμε να κάνουμε μια πρόταση ως Δήμος όσον αφορά το Μαραθώνιο.Θα θέλαμε να οργανώσουμε ένα μαραθώνιο στο άλσος των Αγίων Αποστόλων για μικρά παιδιά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Χανίων, Γιώργος Αλογδιανάκης, τόνισε:«Κάναμε επαφές με φορείς και δήμους και το δασαρχείο ώστε να κάνουμε δράσεις για το περιβάλλον. Φέτος θα έχουμε και ένα αγώνα μικρότερης διαδρομής, 2,5χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας και συμμετοχή κοινωνικής προσφοράς «Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω».

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ τόνισε :«Τρίτος Μαραθώνιος Κρήτης, στο όνομα του Ειρηναίου Γαλανάκη δεν θα μπορούσε λοιπόν ποτέ η ΕΤΑΝΑΠ να απουσιάζει από αυτά τα γεγονότα.».