«Ξεχειλίζει» από συναίσθημα το παραμύθι «Ενωμένοι Μπορούμε»

0
154

Γεμάτο από μηνύματα αγάπης και συναισθήματα που αγγίζουν τα παιδιά είναι το νέο παραμύθι της Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ενωμένοι Μπορούμε» που κυκλοφορεί και είναι «ανοιχτό» δωρεάν στο διαδίκτυο, http://www.itanosbooks.gr/, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για μια διδακτική, καλαίσθητη, εικονογραφημένη έκδοση που η συγγραφέας του βιβλίου Ειρήνη Ανδρουλάκη οδηγεί τα παιδιά σε ένα βιωματικό «ταξίδι» στο κόσμο των ζώων με κεντρικό σημείο αναφοράς την «Διαλεκτούλα την άξια κατσικούλα» όπου μέσα από τη ζωή και την δράση των ζώων αναδεικνύεται η αλληλεγγύη, η ενότητα, η αξιοσύνη, η διαφορετικότητα που αποτελούν χρήσιμα μηνύματα και παρακαταθήκες για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους μικρούς αναγνώστες.

“Μ΄ αρέσει μέσα από τα παραμύθια μου να περνώ μηνύματα αγάπης για μικρούς και μεγάλους και αυτό το διαπιστώνω κάθε φορά στα μάτια και το χαμόγελό τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου και είναι ανεκτίμητη» αναφέρει μεταξύ άλλων η συγγραφέας του βιβλίου Ειρήνη Ανδρουλάκη που είναι υπάλληλος στην Περιφέρεια Κρήτης και άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και με ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Το βιβλίο που «μαγνητίζει» ευχάριστα το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, παρουσιάστηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα από την συγγραφέα πριν λίγες ημέρες στους μικρούς μαθητές στο σχολείο της Καλλιθέας στο σχολείο που η ίδια υπήρξε μαθήτρια. Η εκδήλωση-παρουσίαση οργανώθηκε από τις νηπιαγωγούς Έφη Βερυκοκάκη και Κατερίνα Νιριανάκη όπου μοιράστηκαν μαζί με την συγγραφέα την χαρά των παιδιών τα οποία σε ανταπόδοση ζωγράφισαν λουλούδια και τοπία με αφιέρωση στην Ρένα Ανδρουλάκη. Το βιβλίο έχει επίσης δοθεί ως δώρο σε άλλους μαθητές, παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και παιδικών χορωδιών που στις γιορτές έψαλαν τα κάλαντα στην Περιφέρεια, ενώ από σήμερα που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο θα έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν το διδακτικό παραμύθι χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς.

«Τα παιδιά πήραν πολύ μεγάλη χαρά με το βιβλίο, είναι ένα πολύτιμο δώρο γιατί είναι γεμάτο από μηνύματα χρήσιμα στα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια, και την συγγραφέα» δήλωσε ο Παύλος Σημαντηράκης Πρόεδρος του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων με αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» που συνόδευε τα παιδιά στα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στοιχεία του παραμυθιού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΙΑΛΕΧΤΟΥΛΑ ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΤΣΙΚΟΥΛΑ» τα κείμενα του παραμυθιού είναι της Ρένας Ανδρουλάκη, η εικονογράφηση της Άννας Χιλετζάκη, η σελιδοποίηση-επεξεργασία εικόνων της Μαρίας Π. Πετράκη, η φιλολογική επιμέλεια της Δέσποινας Μαρκατάτου, ο συντονισμός της έκδοσης της Κάλλιας Δετοράκη-Itanos Concept http://www.itanosbooks.gr/. Η συγγραφέας Ρένα Ανδρουλάκη στο σημείωμα της, ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της έκδοσης και ιδιαίτερα την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ για την στήριξη όπως επίσης και τις συναδέλφους της στο γραφείο για την παρότρυνση εγγραφής του παιδικού παραμυθιού.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter