Βουλή: Αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

0
14

Ένα βήμα πριν τη διάλυση βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Στους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δόθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφορικά με το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι για την συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές εκλεγμένοι με το ίδιο κόμμα.

Σύμφωνα με το Επιστημονικό Συμβούλιο, οι πέντε βουλευτές δεν μπορεί να προέρχονται από άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αυτό πρακτικά δημιουργεί πρόβλημα συγκρότησης Κ.Ο. από τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση παραίτησης ή διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου καθώς εκτός από τον σκόπελο που λέγεται Τέρενς Κουίκ, ο Αριστείδης Φωκάς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και συνεπώς δεν μπορεί να προσμετράται στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Αυτό με βάση την ερμηνεία του Κανονισμού που έδωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Στις 19:15 ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής ως προς την τύχη της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Η τελική απόφαση -καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο απλώς εκφέρει γνώμη- θα ληφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, οπότε και συνεκλήθη εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Πηγή: hellasjournal.com/με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ