Βιβλιοπαρουσίαση : Στη χώρα των κλουβιών – Mια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές

0
9

Η Βιβλιοθήκη της Συλλογικότητας Terra Verde (Πράσινη Γη) παρουσιάζει το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου «Στη χώρα των κλουβιών – Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές» των εκδόσεων Εύμαρος.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:30 στον πεζόδρομο της Τσουδερών (σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Πολυτεχνείο στη Χ”Μιχάλη Νταλιάνη).

Ομιλητές: Δημήτρης Φουράκης – Μαγονέζος (Νομικός), Πάνος Λάμπρου (Συγγραφέας & μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων)

“Η χώρα των κλουβιών είναι ομοιόμορφη, εκνευριστικά ίδια, φτιαγμένη από τα ίδια υλικά, μπετό και σίδηρο, μέσα και έξω, για να είναι το «έξω» ίδιο με το μέσα. Τεράστιοι τοίχοι, συρματοπλήγματα, μπετοναρισμένα βήματα, σκοπιές φρουρών, όπλα που σημαδεύουν, που απειλούν κάθε σκέψη για απόδραση…

… Επισκεπτήριο με τζάμι που χωρίζει τους δύο κόσμους. Ακουμπάς το χέρι σου εκεί που νομίζεις ότι είναι η ελευθερία, προσπαθείς να τη γευτείς, να την πιάσεις. Το χέρι ακουμπά το τζάμι, ενίοτε το ακουμπά και η άλλη πλευρά, τόσο κοντά, απίστευτα μακριά. Σηκώνεις το τηλέφωνο, ακούς τη φωνή, έρχεται πάνω σου, σε αγγίζει, τη χάνεις…” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

* Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν χειροτεχνήματα και προϊόντα των κρατούμενων στις αγροτικές φυλακές Αγιάς, τα οποία μπορείτε να βρίσκετε και στα ράφια της Terra Verde.