Βιετνάμ: Τουλάχιστον 23 οι νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε καραόκε μπαρ

0
17

Πυρκαγιά προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπων και πολλούς τραυματισμούς τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε καραόκε μπαρ κοντά στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, στο νότιο Βιετνάμ, μία από τις πιο φονικές καταστροφές αυτού του είδους στο Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια.

«Εξακολουθούμε τις έρευνες για αναζήτηση θυμάτων, όμως ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 23 νεκρούς και 11 τραυματίες», δήλωσε ο Μάι Χουνγκ Ντουνγκ, αξιωματούχος της επαρχίας Μπιν Νιόνγκ, όπου συνέβη το δυστύχημα. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο καραόκε μπαρ “An Phu” στην Τουάν Αν, βόρεια της Πόλης Χο Τσι Μινχ, που είναι το βιομηχανικό κέντρο της χώρας. «Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν προσδιοριστεί και αποτελούν αντικείμενο έρευνας», δήλωσε ο Νγκουέν Ταν Χαμ, αξιωματούχος της πόλης.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον 2ο και τον 3ο όροφο του κτιρίου που είχε τέσσερα επίπεδα και 30 αίθουσες καραόκε, παγιδεύοντας πελάτες και μέλη του προσωπικού στο εσωτερικό, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Ορισμένοι κατέφυγαν σε ένα μπαλκόνι ενώ οι φούντωναν οι φλόγες λόγω του εσωτερικού από ξύλινες επενδύσεις, ενώ άλλοι πήδηξαν από τους ορόφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Πολλοί άνθρωποι μπόρεσαν να σωθούν βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο, όμως πολλοί άλλοι πήδηξαν από ορόφους, με αποτέλεσμα να σπάσουν άκρα», είπε αυτόπτης μάρτυρας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο VNExpress.

Φωτογραφίες που ελήφθησαν τις πρωινές ώρες έδειχναν τους πυροσβέστες να επεμβαίνουν από γερανούς, κοντά σε παράθυρά απ΄όπου εξακολουθούσαν να βγαίνουν σύννεφα καπνού.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε πως τα μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο είχαν ελεγχθεί πριν από το δυστύχημα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Φαμ Μινχ Τσινχ, διέταξε την Τετάρτη την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων που διατρέχουν κίνδυνο, κυρίως των καραόκε μπαρ, που είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα.

Πρόκειται για τη φονικότερη πυρκαγιά στο Βιετνάμ έπειτα από εκείνη σε πολυκατοικία στην Πόλη Χο Τσι Μινχ το 2018 με 13 νεκρούς.

Παρόμοια τραγωδία (13 νεκροί) είχε εκτυλιχτεί το 2016 σε καραόκε μπαρ στην πρωτεύουσα Ανόι. Είχε ωθήσει τις αρχές να αρχίσουν επιθεωρήσεις των νυχτερινών κέντρων λόγω των υποψιών ότι αψηφούσαν βασικούς κανόνες ασφαλείας, ειδικά της πυρασφάλειας.mΤον Αύγουστο, τρεις πυροσβέστες πέθαναν προσπαθώντας να σβήσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε καραόκι μπαρ στο Ανόι.

πηγή: cnn.gr  

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter