Βασική προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ| video

0
168

Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για τις νέες υποδομές στην Ελλάδα με τίτλο «Ανάπτυξη και νέες δουλειές», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «οι σχετικές επενδύσεις έχουν ήδη κοστολογηθεί σε 10-12 δισ. ευρώ μέχρι το 2023, γεγονός που θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας».

Στο κυβερνητικό σχέδιο, όσον αφορά στην Κρήτη, περιλαμβάνονται η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με ενιαία δημοπράτηση του τμήματος Χανιά – Άγιος Νικόλαος και η διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική και των Δωδεκανήσων με την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάγωσε» «επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, όπως το Ελληνικό -κρανίου τόπος και μνημείο ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης-, και την κατασκευή του Βόρειου Άξονα της Κρήτης».

Σε ότι αφορά τις Ενεργειακές Υποδομές προβλέπεται μεταξύ άλλων η σύνδεση της Κρήτης με την Αττική και των Δωδεκανήσων με την Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «πάγωσε» επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν, όπως το Ελληνικό -κρανίου τόπος και μνημείο ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης-, και την κατασκευή του Βόρειου Άξονα της Κρήτης.

Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται για την υλοποίηση έργων που όχι μόνον είχαν δρομολογηθεί επί ΝΔ, αλλά τα πολεμούσε ως αντιπολίτευση, όπως η εμπλοκή της Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια…

Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον σχεδιασμό των έργων, με το πρωτοποριακό εργαλείο «προτάσεις καινοτομίας», κατά το παράδειγμα κρατών που έχουν υιοθετήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία το συγκεκριμένο μοντέλο. Το εργαλείο αυτό θα επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς να μπορούν να διαμορφώσουν και να υποβάλουν προτάσεις έργων.

Σε σχέση με την υλοποίηση των έργων είπε ότι ο σχεδιασμός θα είναι ενιαίος και περιλαμβάνει καλή συνεργασία με τους περιφερειάρχες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter