Β. Περράκη: Κριτική στο Δήμαρχο για τα κτήρια του Πολυτεχνείου

0
88

Κριτική στην τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, για το θέμα των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συζητήθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από παρέμβαση της κατάληψης Ρόζα Νέρα, άσκησε με ανάρτηση της σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη.

Από την τοποθέτηση του δημάρχου έλειπαν εντελώς οι λέξεις, Ιστορία, Πολιτισμός, Παιδεία, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην αντιδήμαρχος.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Παρακολουθώ δημοτικό συμβούλιο. Η Rosa nera εκεί.Τοποθετηση του δημάρχου. Εκλέχτηκε με το σύνθημα ΠΑΙΔΕΊΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ θυμάμαι. Και μάλλον δεν κάνω λάθος. Τελικά στο όνομα της νομιμότητας, που δεν αμφισβητώ, αυτά ξεχάστηκαν. Για το κτήριο λοιπόν,μόνο οικονομική και νομική ορολογία. HOMO ECONOMICUS? Οι λέξεις ΙΣΤΟΡΊΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠAΙΔΕΙΑ, πουθενά στην τοποθέτηση του. Σας λέει κάτι αυτό? Αλλιώς τα λέγαμε εμείς. Δεν είμαι με την κατάληψη.Δεν αμφισβητώ την πολιτιστική κι ανθρωπιστική δράση της. Είμαι σαφώς και κάθετα κατά της ξενοδοχοποιησης απόλυτα και κατηγορηματικά.
Η πόλη όλη μεταλλάσσεται σε αφιλόξενο μέρος, παραδομενο μόνο στο τυφλό κέρδος. Δηλαδή όλα για τον τουρισμό, αμαχητί, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πρόταση, χωρίς σεβασμό, χωρίς έννοια για τους κατοίκους. Αυτό δε μας αξίζει. Εχουμε φωνή, έχουμε θέληση?