Β. Κικίλιας: Μοριακό αναλυτή για ανίχνευση κορωνοϊού θα αποκτήσει το Νοσοκομείο Χανίων

0
215

Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα πραγματοποίησης άνω των 400 τεστ ανίχνευσης κοροναϊού την ημέρα θα εγκατασταθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με δηλώσεις του, μετά την κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Υπουργός Υγείας,  έστειλε μήνυμα στήριξης της πολιτείας προς τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Όπως τόνισε, «για μας είναι στρατηγικής σημασίας ο νομός Χανίων, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Αποδείξαμε εν μέσω κρίσης ότι σταθμίζουμε πάνω απ’ όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλα τα μέσα».

Publiée par ΧΑΝΙΑ LIVE TV sur Samedi 4 juillet 2020

 

“Μονιμοποίηση 2.500 νοσηλευτών”

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις 5.000 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 3 μηνών στο χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσω μοριοδότησης θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μονιμοποιηθούν περίπου 2.500 νοσηλευτές, καθώς και επικουρικοί γιατροί σε μονάδες υγείας της χώρας.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν σε ΜΕΘ της Κρήτης 25 νέες κλίνες.

Τι είναι η μοριακή ανάλυση δειγμάτων

Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Μοριακής Διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς, αλλά και ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Ολοκληρώνει με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία όλα τα στάδια δίχως να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. Εκτελεί διπλάσιους διαγνωστικούς ελέγχους ημερησίως, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφορετικού είδους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους, όπως για HIV, ιογενείς ηπατίτιδες, ερπητοϊοί, στρεπτόκοκκου, άλλα και για πολλές ακόμη περιπτώσεις.