Τσίπρας: Θέλουμε μέτρα για ελάφρυνση χρέους και μείωση πλεονασμάτων μετά το 2018

0
44

«Έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019» λέει για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας – Τι απαντά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με αιτήματα για μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 θα προσέλθει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση με τους δανειστές που ξεκινά επίσημα από Δευτέρα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Real News ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφορικά με την υπόθεση Γεωργίου και τις κατηγορίες περί παραποίησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η υπόθεση Γεωργίου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αφήνει αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι το κόμμα και ο πρόεδρός του, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται εγκλωβισμένοι και πλέον είναι «αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019». Όσο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση ότι είναι «θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος και δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας.  Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους.  Στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες. Εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο. Οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα. Το μόνο που κάνει πια είναι να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των Υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο. Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε.  Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση.Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό. Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».

Πηγή Protothema.gr