Τρισδιάστατες μάσκες προσώπου από το ΙΤΕ για την προστασία από τον κορωνοϊό

0
192

Διαπιστώνοντας τη μεγάλη έλλειψη σε προστατευτικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ συνεργάστηκαν και ρίχτηκαν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα εκτύπωσαν προστατευτικές μάσκες για τους υγειονομικούς που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο Διευθυντής Λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την ανάρτηση του:

«Η διαθεσιμότητα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (personal protectiveequipment/PPE) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται εναντίον του κορωνοϊού είναι πλέον αρκετά περιορισμένη όχι μόνο στα Ελληνικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και σε αυτά της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Όπως μπορεί να παρατηρηθεί από επίσκεψη Ιατρικών Διαδικτυακών τόπων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διεθνώς εκφράζει την αγωνία του για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Περνωντας εναυσμα απο αναλογες πρωτοβουλιες στην Βορεια Ελλαδα (Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και Διεθνές Πανεπιστήμιο) κατόπιν επικοινωνίας του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και διευθυντή του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ κου Μάρκου Μαραγκού με τον καθηγητή κο Κωνστ/νο Γαλιώτη, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, υπήρξε άμεση ανταπόκριση για τρισδιάστατη εκτύπωση προστατευτικής προσωπίδας (Face Shield).

Για το σκοπό αυτό συνεργάστηκαν τα εργαστήρια Νανοτεχνολογίας & Προηγμένων Υλικών (Τμήμα Χημικών Μηχανικών) και Συνθέτων & Νανοδομημένων Υλικών (ITE/ IEXMH) του καθηγητή Κώστα Γαλιώτη και η εταιρεία ADRINE με έδρα το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Δρ. Παναγιώτης Παππάς, Δρ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος). Το εγχείρημα αυτό έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της έλλειψης προμηθευτών και υλικών και περιορισμού των μετακινήσεων.

H συμμετοχή και η συμβολή όλων θα είναι καθοριστική για την έκβαση του αγώνα εναντίον του κορωνοϊού».

Συνεργασία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ στη μάχη εναντίον…

Publiée par Μάρκος Μαραγκός sur Mercredi 25 mars 2020