Τρία Χρυσά βραβεία για το οινοποιείο Ντουράκη στο Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης

0
80

Τρία Χρυσά βραβεία απέσπασε το οινοποιείο Ντουράκη για τα κρασιά του στο Διαγωνισμό της Φρανκφούρτης – FRANKFURT INTERNATIONAL WINE TROPHY.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Τα κρασιά που βραβεύτηκαν με το Χρυσό μετάλλιο είναι ο Λύχνος Βιδιανό 2018, το Kudos Malvasia Aromatica 2019 και το Kudos Grenache Rouge 2019!

Το Frankfurt International Wine Trophy είναι ένας μεγάλος διεθνής διαγωνισμός ο οποίος διεξάγεται στη Γερμανία με συμμετοχή από 30 χώρες και περισσότερα από 2.000 κρασιά, όπου Ειδικοί στο κρασί και φημισμένοι Sommeliers δοκιμάζουν και κρίνουν.

Το οινοποιείο Ντουράκη βρίσκεται στον ορεινό Αλίκαμπο Χανίων στην Κρήτη. Λειτουργεί από το 1988 με πρωτοβουλία του καταξιωμένου οινολόγου κ. Ντουράκη Ανδρέα. Κουβαλώντας οινολογικές γνώσεις αλλά και εμπειρίες από ξένα και ελληνικά οινοποιεία και με πολύ μεράκι ξεκίνησε να καλλιεργεί τα πατρικά του αμπέλια και να οινοποιεί.

Τα τελευταία χρόνια το οινοποιείο παράγει περίπου 200.000 φιάλες τον χρόνο με περισσότερες από 17 ετικέτες κρασιού.

Ο χώρος του οινοποιείου είναι επισκέψιμος ενώ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του οινοποιείου κάθε χρόνο φιλοξενούνται εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις και συναυλίες. Τα κρασιά του εξάγονται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και το ποσοστό των εξαγωγών αυξάνει συνεχώς.