Τρεις υδροστρόβιλοι στα Φαλάσαρνα-Ένας ακόμη στο Ελαφονήσι| φωτο

0
687

Η νέα κακοκαιρία που μας χτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου από τα Δυτικά είχε άγριες διαθέσεις.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, ανάμεσα σε μπουμπουνητά και αστραπές, ένα σπάνιο φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι ελάχιστοι τυχεροί, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στα Φαλάσαρνα του Δήμου Κισάμου.

Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τρεις υδροστρόβιλοι στη σειρά, έκαναν την εμφάνισή τους, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, όπως έχετε την ευκαιρία να δείτε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το kriti24.gr.

Στο Ελαφονήσι

Ένας εντυπωσιακό υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του και στο Ελαφονήσι, όπως φαινεται στις δύο φωτογραφίες του Γιώργου Μαρτσάκη, που δημοσιεύει το sadentrepese.blogspot.com

Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.