Τραμπ: Πάρτε τα όπλα από τους σωματοφύλακες της Κλίντον να δούμε τι θα συμβεί

0
37

Συνεχίζει να προκαλεί

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην οπλοκατοχή μπορεί να σταματήσει την Χίλαρι Κλίντον, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων, λέγοντας ότι οι σωματοφύλακες της υποψήφιας των Δημοκρατικών θα πρέπει να αφήσουν τα όπλα «και θα δουν τι θα της συμβεί».

Ο Τραμπ είπε σε υποστηρικτές του ότι η αντίπαλός του θέλει «να καταστρέψει» τη δεύτερη τροπολογία που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον έχει κατηγορήσει τον Τραμπ ότι «ωθεί τον κόσμο προς τη βία».

Μιλώντας από το Μαϊάμι, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε: «Νομίζω ότι οι σωματοφύλακες θα ρίξουν όλα τα όπλα. Πρέπει να αφήσουν τα όπλα, σωστά; Πάρτε τους τα όπλα, εκείνη δεν θέλει όπλα. Πάρτε τους τα όπλα και ας δούμε τι θα της συμβεί. Πάρτε τους τα όπλα. Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο».

Ο Ρόμπι Μουκ, εκπρόσωπος της Κλίντον, είπε: «Εάν αυτό το κάνει για να προκαλέσει όσους αντιδρούν να κάνουν μία κινητοποίηση ή ανέμελα ή ακόμα και ως αστείο, πρόκειται για μία απαράδεκτη ποιότητα σε οποιονδήποτε επιδιώκει να γίνει ηγέτης (της χώρας)».

«Αυτού του είδους τα σχόλια είναι που κάνουν έναν υποψήφιο πρόεδρο να ξεπερνά τα όρια» τόνισε.