Τουρκικός στόλος και Ακτοφυλακή “αλωνίζουν” μεταξύ Κρήτης-Λιβύης

0
24

Μονάδες του τουρκικού στόλου αλλά και της ακτοφυλακής έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, κάνοντας νηοψίες! Το Cnn Turk μετέδωσε χθες τις νηοψίες που έκαναν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανοιχτά της Λιβύης, σε δύο πλοία που ήταν ύποπτα για μεταφορά ναρκωτικών. Η τουρκική ναυτική παρουσία νότια της Κρήτης δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους. Αντιθέτως πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Οι Τούρκοι δεν “καίνε καύσιμα” χωρίς λόγο…

Η φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Cnn Turk δείχνει σε ποια περιοχή οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη σημαίας.

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και τον Ιούνιο του 2017 ανατολικά της Κρήτης.

Η φωτογραφία είναι από τον χάρτη όπως δημοσιοποιήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ το 2017.

Είναι προφανές ότι η προβολή της επιχείρησης έχει σκοπό να τονίσει τις δυνατότητες του τουρκικού ναυτικού και της ακτοφυλακής να ελέγχει τη θάλασσα της Μεσογείου, αφήνοντας αιχμές και για το ελληνικό ΠΝ . Για το Λιμενικό Σώμα -Ακτοφυλακή, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Η Τουρκία έχει “χτίσει” ουσιαστικά έναν δέυτερο πολεμικό στόλο στην Ακτοφυλακή της.

Είναι αυτονόητο ότι σ΄ αυτή τη περιοχή θα ΄πρεπε να ΄χουμε παρουσία έναντι των Τούρκων, οι οποίοι δεν πρέπει να “αλωνίζουν” μόνοι τους. Η πραγματικότητα βέβαιως είναι άλλη και γι΄ αυτή ευθύνονται οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1996 και μετά ,τουλάχιστον! Όλοι εκείνοι που εγκατέλειψαν το ΠΝ και το Στόλο στην τύχη του και δεν ασχολήθηκαν καν με την μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε πραγματική Ακτοφυλακή! Το να προσθέτεις το όνομα δεν σημαίνει ότι …έχεις και τη χάρη.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία . Είναι καραμέλα που ΄χει πια λιώσει. Πολλές χώρες έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η Τουρκία ήταν και τώρα είναι ξανά ανάμεσα σ΄ αυτές. Η Αίγυπτος παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα έχει εξοπλιστεί με εντυπωσιακό τρόπο και με στόχο να προστατεύσει τα συμφέροντά της στη θάλασσα. Η διαφορά μας λοιπόν , ήταν το λεγόμενο “πολιτικό προσωπικό” που κλήθηκε να διαχειριστεί την κρίση. Η επιλογή του να δίνει κάθε μέρα διαπιστευτήρια πίστης στην τρόϊκα αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες στους τομείς της Άμυνας, της Ασφάλειας και κατά συνέπεια της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας .

Για όλα αυτά κάποιοι πολυγραφότατοι και πολυλογάδες και φωνακλάδες απόστρατοι και πολιτικοί καλό θα ΄ναι να αφήσουν κάτω τα μολύβια, να ρίξουν τους τόνους και να μιλάνε για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας αφού βουτήξουν και ξαναβουτήξουν τη γλώσσα τους στο μυαλό.

Πηγή: Militaire.gr