Τους κορυφαίους Χανιώτες αθλητές βράβευσε ο Δήμος Χανίων

0
246

«Τιμήσατε τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα αριστείας. Δώσατε ελπίδα σε όλους μας σε μία περίοδο δύσκολη για τη χώρα μας. Αυτό το πετύχατε μέσα από προσωπικές στερήσεις και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Χωρίς υπερβολή, χάρη στις προσπάθειες σας, αποτελείτε σύμβολο για τη νέα γενιά, δίνοντας ελπίδα και δείχνοντας τον δρόμο».

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε την Παρασκευή 23/9/2016 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης, που διοργάνωσε ο Δήμος στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, για τους Χανιώτες αθλητές και αθλήτριες, που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, και πέτυχαν διεθνείς διακρίσεις την περίοδο 2015 – 2016.

img_6654

«Σας συγχαίρουμε και σας τιμούμε για τις προσπάθειές σας, αποτελείτε πρότυπο και όραμα για όλους μας. Με την ευκαιρία εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και στους ανθρώπους, που βρίσκονται κοντά σας και σας βοηθούν στον αγώνα σας. Είστε πράγματι πρωταθλητές της ζωής», πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, απευθυνόμενος στους αθλητές, που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

img_6639-1

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αρχηγός της αποστολής του Ρίο 2016, Πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, στον οποίο ο Δήμαρχος Χανίων απένημε τιμητική πλακέτα.

img_6646

Τους αθλητές συνεχάρη από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γεώργιος Κουκλάκης, αναφερόμενος τόσο στις πολύ υψηλές επιδόσεις όσο και στο ήθος τους, «για τα οποία», όπως ανέφερε, «νιώθουμε υπερήφανοι και ευγνώμονες».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και οι προπονητές και οι προπονήτριες, οι οποίοι, όπως τονίστηκε, στηρίζουν όσο κανείς τις προσπάθειές των αθλητών, δουλεύουν μαζί τους, μοχθούν, βάζοντας τις βάσεις για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις.

Στους αθλητές και τους προπονητές απονεμήθηκαν χειροποίητα τιμητικά βραβεία, που συμβόλιζαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπαινοι και εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

img_6635

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Αθλητικών Σωματείων, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου.