Τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό επισκέφθηκε ο Κώστας Γύπαρης

0
45

O Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κώστας Γύπαρης, επισκέφτηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο όσο αφορά στο σημαντικό θέμα, που προέκυψε προσφάτως, της διακοπής λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης.

Ο κ. Γύπαρης εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο την άποψη ότι η Σχολή μπορεί και πρέπει να συνεχίσει την προσφορά της στον τόπο μας.

«Η Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης, που στεγάζεται στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή του Άγιου Ματθαίου στο Ακρωτήρι Χανίων, αποτελεί για όλους τους Χανιώτες ένα θεσμό απόλυτα συνυφασμένο με την Κρητική Εκκλησία και την Κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα είναι κομμάτι της Τοπικής μας Ιστορίας. Η λειτουργία της άρχισε το 1974. Το 2005, μετονομάστηκε σε Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Κρήτης, με βασικό σκοπό την ανάδειξη και κατάρτιση Κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους. Οι Κληρικοί, αλλά και οι λαϊκοί που φοίτησαν εκεί, τη θυμούνται και την περιγράφουν ως φυτώριο αγάπης για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. H Μητρόπολή μας στήριξε τη Σχολή, με όλες της τις δυνάμεις, οικονομικά, υλικά και με ανθρώπινο δυναμικό από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. Οι δυσκολίες των καιρών που οδήγησαν τα πράγματα σε οριακό σημείο και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις καθιστούν τη λειτουργία της αβέβαιη και δύσκολη, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να συμβεί», υπογράμμισε ο κ. Γύπαρης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι όλοι μαζί, Εκκλησία, Θεσμοί και Πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι ο ίδιος και με την ιδιότητα του θεσμικού, αλλά και με εκείνη του πολίτη θα βοηθήσει όπου κρίνεται αναγκαίο, προς την ίδια κατεύθυνση.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο, με την επιθυμία να μεταφερθεί στον ίδιο, τον βαθύτατο σεβασμό, την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του, προς το πρόσωπο του πρώην Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπίσκοπου Κρήτης, Ειρηναίου, για την τεραστία και μακρόχρονη προσφορά του στην Εκκλησία και την τοπική κοινωνία. Ευχήθηκε από καρδιάς, ο διάδοχός του να σταθεί στο ύψος του προκατόχου του και να συνεχίσει με την ίδια Ευλογία και Δύναμη το Ποιμαντικό του Έργο, σε μια δύσκολη για την Εκκλησία και τον τόπο περίοδο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter