Τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο τίμησαν τα Χανιά (φώτο)

0
255

Τα Χανιά τίμησαν και φέτος στο Ακρωτήρι την μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στον Προφήτη Ηλία. 

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε πως νοιώθει μεγάλη τιμή που βρέθηκε στα Χανιά, τον τόπο του Ελευθερίου Βενιζέλου. “Βρίσκομαι εδώ με πολύ μεγάλη χαρά και χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθώ το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός μεγάλου δημοκράτη, φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστή” σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Το παρών στο πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και την Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Αντώνης Μπαλωμένακης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 

Πριν από το μνημόσυνο τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.