Τοιχίο για την προστασία του Κουμ Καπί- Που θα τοποθετηθεί – Τι αλλάζει σε Αν. Τάφρο και σκουπίδια

0
105

Στο αμήν έφτασαν φέτος οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Κουμ Καπί στα Χανιά μετά την τελευταία κακοκαιρία αλλά και την υπερχείλιση του αντλιοστασίου το οποίο είχε ως αποτέλεσμα λήμματα να καταλήξουν στη θάλασσα. 

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, του προέδρου του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Κοτσιφάκη και των αρμόδιων αντιδημάρχων με αντιπροσωπεία των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής. 

Οι προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποφασίστηκε η τοποθέτηση προστατευτικού τοιχίου στο μέτωπο της θάλασσας, όπως ακριβώς είχε κάνει ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου, Μιχάλης Βλαχάκης, μπροστά ακριβώς από το κεντρικό σημείο της περιοχής, παρέμβαση που άντεξε στα χτυπήματα της σφοδρής θαλασσοταραχής.

Αναφορικά με την μελέτη Τσακαλάκη, ο κ. Κοτσιφάκης τόνισε πως πρέπει να προηγηθεί μία σειρά από μελέτες για την περιοχή συνολικά και να ακολουθήσουν η στατική μελέτη, που είναι προϋπόθεση να ολοκληρωθεί για να προχωρήσει και να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης. Σημειώνεται πως τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ολοκληρωθεί και τον Μάρτιο αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών, με χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί.

“Πρόθεση μας είναι μέχρι να γίνει η ανάπλαση να τοποθετηθεί προστατευτικό τοιχίο μπροστά από το παραλιακό μέτωπο κατά τα πρότυπα της παρέμβασης που έχει ήδη γίνει στο κεντρικό σημείο του Κουμ Καπί. Η μελέτη που θα γίνει θα προβλέπει στατική επάρκεια και αντοχή στον κυματισμό”, σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης.

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα που παρατηρείται με την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους κυρίως το Σάββατο όταν είναι σε εξέλιξη η λαϊκή αγορά στην οδό Μίνωος, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης απάντησε ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν διαμορφωθεί ο χώρος στάθμευσης για τα λεωφορεία στο πάρκινγκ της Ρεγγίνα, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι και το πάρκινγκ της Ανατολικής Τάφρου να γίνει χώρος πρασίνου. 

Από την πλευρά το ο Μιχάλης Τσουπάκης απάντησε στα παράπονα των επιχειρηματιών για ελλιπή συγκομιδή των απορριμμάτων και για κατάργηση του πόρτα – πόρτα στην περιοχή, με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου, να σημειώνει ότι θα απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων και στη θέση τους θα φυτευτούν δέντρα, ενώ θα αλλάξει τελείως ο τρόπος αποκομιδής, ο οποίος θα γίνει γνωστός το επόμενο διάστημα.