Το ΥΕΘΑ αναλαμβάνει το κόστος μετεγκατάστασης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

0
58

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε το ανερχόμενο σε 1.000.000 ευρώ κόστος μετεγκατάστασης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, για το οποίο μάλιστα έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουλίου Ειδική μονοθεματική δημόσια συνεδρίαση.

Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνάντησης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του ΥΕΘΑ, που έλαβε την ανάλυση του κόστους, προώθησε το ζήτημα στο Υπουργείο Οικονομίας, δεδομένου ότι το κόστος καλύπτεται από το ΥΕΘΑ και όχι από τον Δήμο.

Έπειτα από τις παραπάνω ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσουν ταχύτατα και οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό του στρατοπέδου ως «ανενεργού», κάτι που είχε επισημάνει και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βαμβουκας στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εν λόγω συνεδρίαση άλλωστε, είχε υποβάλλει σχετικό ερώτημα η κα Νάνσυ Αγγελάκη, ενώ τόσο ο κ. Άρης Παπαδογιάννης, όσο και ο κ. Γιάννης Σαρρής είχαν σταθεί αμφότεροι στο θέμα των χρήσεων γης, ώστε να μην πολεοδομηθεί η περιοχή, επαναφέροντας παράλληλα και την πρόταση του ΤΕΕ για χαρακτηρισμό του χώρου ως «χώρου πρασίνου, ελεύθερο χώρο».

Πλέον ο Δήμος Χανίων υποχρεούται να καταρτίσει ένα masterplan για τη διαχείριση του χώρου για τα επόμενα 99 χρόνια, ώστε να εξασφαλίζεται το ποσό του ετήσιου μισθώματος που ανέρχεται στα 80.000 ευρώ.