Το βράδυ θα φτάσει το Άγιο Φως στα Χανιά. Έκτακτη ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο

0
144

Με τιμές αρχηγού Κράτους θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο των Χανίων, “Ι. Δασκαλογιάννης”, όπως και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Στις 12:15 η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής.

Μετά τη λήξη της τελετής, περίπου στις 14:30, η επίσημη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Πατριαρχείο για την τελετή παραλαβή του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ θα παραδώσει το ‘Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το ‘Αγιο Φως στην Ελλάδα, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16:45 και να αφιχθεί στις 18:30 στην Αθήνα, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων:

– Αθήνα – Κέρκυρα: 19:30- 20:45

– Αθήνα – Χανιά: 19:30- 20:30

– Αθήνα – Κως: 18:30- 19:25

– Αθήνα – Ηράκλειο: 19:20 – 20:10

Εν τω μεταξύ, Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την αλλαγή των αεροπορικών εταιρειών, σημειώνοντας ότι η μία εταιρεία δε θα μπορούσε να περιμένει σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης στα Ιεροσόλυμα. 

Δείτε την ανακοίνωση: