Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών για την Εργατική Πρωτομαγιά

0
60

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.00, στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου. 

Η ανακοίνωση: 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

1η Μάη παγκόσμια είναι μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της.

Μέρα που ο κάθε εργάτης, σε κάθε σημείο της γης, συνειδητοποιεί ότι αποτελεί μέλος και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης και αναλαμβάνει το βάρος των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτό. Μέρα απεργίας και επιθεώρησης των δυνάμεων μας. Απεργούμε, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας δυναμώνοντας τον αγώνα μας για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια παραμένουν επίκαιρα. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του ελεύθερου χρόνου της κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της Ε.Ε.

Στον κλάδο μας ειδικά τώρα που ανοίγει η σεζόν, επικρατούν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα 10ωρα και 12ωρα, η εντατικοποίηση μέχρι λιποθυμίας.

Η εργοδοτική τρομοκρατία είναι καθεστώς, η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου είναι κανόνας.

Οι οδηγοί μένουν ατελείωτες ώρες πάνω στο τιμόνι με κίνδυνο της ζωής τους καθώς επίσης παραμονεύουν τα αβάσταχτα πρόστιμα της τροχαίας λες και είμαστε εμείς υπεύθυνοι που οι εργοδοσία μας βάζει να δουλεύουμε υπερωρίες.

Οι συνάδελφοί μας, μετανάστες εργάτες γης δουλεύουν για 20-25ευρώ και όταν χρειαστούν γιατρό, πρώτα τους ζητάνε άδεια παραμονής και μετά τους εξετάζουν! Αν δεν έχεις χαρτιά πεθαίνεις!

Οι συνάδελφοι μας σε επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα είχαν κατεκτημένα δικαιώματα βλέπουν την επίθεση να επεκτείνεται και στους ίδιους, με το πάγωμα ή τη μείωση επιδομάτων (π.χ. νυχτερινά, τριετίες) και έπεται συνέχεια όσο κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας αλλά και την έλλειψη οργάνωσης, συσπείρωσης με το κλαδικό συνδικάτο, μακριά από συμβιβασμένες λογικές «καλά είμαστε εδώ, αλλού είναι χειρότερα», «δεν χρειάζονται απεργίες και αγώνες τώρα, ας το για μετά».

Τόσο στο όνομα της κρίσης όσο και σε αυτό της ανάπτυξης οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, τη μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους των τελευταίων χρόνων, τα 88 προαπαιτούμενα που είναι στα σκαριά, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από 1η Μάη συνοψίζεται η μια όψη της επίθεσης στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η συνέχεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, σε ορμητήριο θανάτου, με τη βάση της Σούδας να έχει όλο και πιο ενεργό ρόλο, εμπλέκοντας το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, συμμετέχοντας σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», για την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων.

Η συνέχιση και κλιμάκωση του πόλεμου στη Συρία και το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ο εγκλωβισμός των θυμάτων τους, δηλαδή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη, η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πάζλ επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς όλων των χωρών που μεταξύ τους δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, την ίδια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό, ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε είναι ¨ομπρέλες προστασίας¨, και δεν χρειάζεται από τον λαό μας επαγρύπνηση, ετοιμότητα και κυρίως αντιιμπεριαλιστική δράση. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Τιμάμε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το δίκιο του λαού μας με αμέτρητες θυσίες, όπως των εργατών του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών το Μάη του 36, των διακοσίων της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 44. Συνεχίζουμε σήμερα στον ίδιο δρόμο διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των παιδιών της.

Απαιτούμε :

Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Απομονώνουμε τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που πανηγυρίζουν την συνθηκολόγηση τους με τους εργοδότες, για την αισχρή συμφωνία της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των 586ευρώ και 511ευρώ.

Παλεύουμε για:

Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις
Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ με νόμο στο 751 ευρώ
Να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Έξω οι ενώσεις προσώπων
Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κανείς συνάδελφος με εργόσημο.
Να δοθούν άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες γης