Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τον Δήμο Κισσάμου

0
21

Α. Από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων.

Β. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης έως και της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Γ. ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

1. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος των εκπαιδευτηρίων του Δήμου μας, με ευθύνη των Δ/ντων και των Προϊσταμένων των σχολείων.
2. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης ,τηρώντας όλα τα μέτρα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Δ. ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

17:00 Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ε. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

1. Ώρα 07:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
2. Ώρα 07:00-10:00π.μ Όρθρος, Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
3. Ώρα 10:15 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για τη σημασία της επετείου από την κ. Κωνστανταράκη Χρυσούλα, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.
4. Ώρα 10:30 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου .

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ: Ορίζεται, ο κ. Μπατουδάκης Μιχάλης, Δ/ντης 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.

*Λόγω των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας Covid-19 και προς αποφυγήν συνωστισμού δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις , παρακαλούμε τις σχολικές μονάδες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας και στην επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Τζανακάκη να παραστεί μόνο ο σημαιοφόρος με ένα συνοδό. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων .