Το νοσοκομείο Χανίων πρωταθλητής στις προκηρύξεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία

0
215

Το νοσοκομείο Χανίων αναδεικνύεται πρωταθλητής στις υπογραφές συμβάσεων, ακολουθεί το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ηράκλειο και μετά η Περιφέρεια Κρήτης.

Με τα δεδομένα να βελτιώνουν όλο και περισσότερο τις εταιρικές αποφάσεις που καλείται να πάρει καθημερινά η κάθε επιχείρηση και έχοντας ως στόχο την ορθότερη και πιο ξεκάθαρη εικόνα για την αγορά και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται, ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τους δημόσιους διαγωνισμούς του πρώτου τριμήνου του 2019 όπως αυτά ανακοινώθηκαν στις επίσημες πηγές του δημοσίου για την περιφέρεια της Κρήτης.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 2.000 συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ των αναδόχων δημοσίων διαγωνισμών και των αρμόδιων φορέων.

Οι φορείς που δημοσίευσαν τους περισσότερους δημόσιους διαγωνισμούς στην περιφέρεια της Κρήτης ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» με περισσότερες από 140 προκηρύξεις, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με περισσότερες από 135 προκηρύξεις και η Περιφέρεια Κρήτης με περισσότερες από 130 προκηρύξεις.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως περισσότεροι από 130 δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν προκηρύξεις με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 84.000.000 €.

Οι δημόσιοι φορείς που διέθεσαν τα μεγαλύτερα ποσά ήταν ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων. Περισσότερες από 150 διαφορετικές εταιρίες μοιράστηκαν περισσότερα από 22.000.000 € από τους προαναφερθέντες δημόσιους φορείς.

Στους Δήμους της περιφέρειας Κρήτης δημοσιεύθηκαν περισσότεροι από 600 διαγωνισμοί το οποίο αντιστοιχεί στο 28% του συνόλου των δημοσίων διαγωνισμών, στα Νοσοκομεία δημοσιεύθηκαν περισσότεροι από 570 διαγωνισμοί με ποσοστό 26% και το υπόλοιπο 46% αφορούσε τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς.

Το 32% των δημοσίων διαγωνισμών αφορούσε ποσά έως 5.000 €, το 20% από 5.000 έως 10.000 €, το 16% από 10.000 έως 20.000 € και το υπόλοιπο 32% μεγαλύτερα ποσά.

Παρατηρώντας την αγορά και την τάση των εταιριών να θέλουν να διαχειρίζονται περισσότερα δεδομένα, το ενδιαφέρον για την ενημέρωση συγκεκριμένων στατιστικών στοιχείων και Αναφορών στους δημόσιους διαγωνισμούς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ανεξαρτήτως κλάδου και αντικειμένου.

πηγή: Promitheies.gr