Το κρουαζιερόπλοιο Prinsendam έδεσε για πρώτη φορά σήμερα στο λιμάνι της Σούδας

0
121

Για πρώτη φορά βρέθηκε στο Λιμάνι της Σούδας η πολυτελής εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Holland America Line, με το κρουαζιερόπλοιο Prinsendam.

Το πλοίο με χωρητικότητα 835 επιβάτες και 470 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας.

Η εταιρεία Holland America Line είναι μία από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως με ιστορία 144 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1873!!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, και έχει στο στόλο της 14 πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Το πλοίο Prinsendam ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, ανακαινίσθηκε το 2007 και διαθέτει 419 καμπίνες εκ των οποίων 67 σουίτες, 5 εστιατόρια, 7 μπαρ, 2 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ κλπ.

Είναι πολύ σημαντικό που ακόμα μία νέα εταιρεία και μάλιστα τόσο ιστορική, η τέταρτη για το 2017, επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά και είναι το αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Holland America Line στα κεντρικά της γραφεία στo Seattle των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους.