Το ΚΚΕ Χανίων για το Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμπαρίου

0
74

Η Τ.Ε ΧΑΝΙΩΝ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αγωνιστική στήριξη της στην σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λυκείου Κολυμβαρίου. Το σχολείο τελεί τις τελευταίες ημέρες υπό κατάληψη με τους μαθητές να ζητούν την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης. 

Η ανακοίνωση: 

Η Τ.Ε ΧΑΝΙΩΝ του ΚΚΕ εκφράζει την αγωνιστική στήριξη της στην σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Λυκείου Κολυμβαρίου που τις τελευταίες μέρες κινητοποιείται και διεκδικεί το αυτονόητο: την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του σχολικού συγκροτήματος.

Το Γυμνάσιο Λύκειο Κολυμβαρίου ζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η “κανονικότητα” στα σχολεία, για την οποία μιλά υποκριτικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν! Το σχολείο έχει σοβαρά προβλήματα υποδομών, βιώνει μια δύσκολη κατάσταση για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, ενώ οι προθεσμίες ολοκλήρωσης του έργου φαίνεται να παρατείνονται συνεχώς, δίχως να υπάρχει ανάλογη πρόοδος .

Κομμάτι του κτηρίου, όπου στεγάζεται σήμερα το Λύκειο Κολυμβαρίου, αποτελεί αυτή τη στιγμή το μόνο τμήμα του ενιαίου σχολικού συγκροτήματος που λειτουργεί, καθώς το Γυμνάσιο στεγάζεται προσωρινά σε κτήριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, λόγω εργασιών στις κτηριακές υποδομές.
 
Το Γυμνάσιο στεγάζεται σε εξωσχολικές εγκαταστάσεις, ελλιπείς υποδομές θέρμανσης και εργαστηρίων, ανθυγιεινό περιβάλλον, απαρχαιωμένα-μη λειτουργικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και μάλιστα ενώ πλησιάζει ο χειμώνας.

Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών και συνολικά τις σχολικής κοινότητας μπορούν να βρουν διέξοδο μόνο στην οργάνωση του αγώνα τους για:
– διεκδίκηση από την Κυβέρνηση , το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια και τον Δήμο, της άμεσης εδώ και τώρα ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του σχολικού συγκροτήματος .
– Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους 
– το Υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. 
– Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωσή των παιδιών τους 
– η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο 
– δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες 
– ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές 
– δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter