Το Ford Capri γιορτάζει τα 50ά γενέθλια και ξυπνάει γλυκές θυμίσεις

0
54

Πριν από μισό αιώνα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Ευρώπης το Ford Capri. Την ίδια χρονιά που ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Όταν λανσαρίστηκε το 1969, το Ford Capri διαφημίστηκε ως «το αυτοκίνητο που πάντα υπόσχεσαι στον εαυτό σου» και πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι κατάφεραν να εκπληρώσουν αυτή την υπόσχεση.

Το μοντέλο γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και είχε τεράστια απήχηση. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, κατασκεύασε τα επόμενα 17 χρόνια, μέχρι δηλαδή και το 1986, αντίτυπα του μοντέλου που εκπροσωπούσαν τρεις διαφορετικές γενιές. Από τότε αμέτρητοι οδηγοί συνέχισαν να αγοράσουν, να οδηγούν, αλλά πρωτίστως να απολαμβάνουν, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σπορ αυτοκίνητα της Ευρώπης. Όσοι το οδήγησαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και κάνουν λόγο για ένα ξεχωριστό μοντέλο που πρόσφερε μεγάλα ποσοστά οδηγικής απόλαυσης.

«Το Capri ήταν το αυτοκίνητο που έδωσε στον καθημερινό άνθρωπο τη δυνατότητα να ζήσει το όνειρό του» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Steve Sutcliffe, ο δημοσιογράφος που οδήγησε το κλασικό μοντέλο της Ford κατά τη διάρκεια ενός βίντεο για λογαριασμό της Ford και συνέχισε: «Σε έκανε να νιώθεις όμορφα πίσω από το τιμόνι, κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Στην ουσία, ήταν η γνήσια απόλαυση που βιώνεις όταν οδηγείς κάτι διαφορετικό».

cnn.gr