Το “Διαβητικό” χωριό στα Χανιά | Δράσεις ενημέρωσης (ΦΩΤΟ)

0
358

Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εκπαίδευσης όχι μόνο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού προσφέρει το ¨Διαβητικό Χωριό” που βρίσκεται στα Χανιά από χθες Παρασκευή.

politexnio

Τη δράση συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Χανίων και με τη συνεργασία του τοπικού της Συλλόγου Διαβητικών Κρήτης.

politexnio9

Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχθηκε σήμερα Σάββατο από τις 09:00-14:00 στο χώρο διεξαγωγής του Διαβητικού «Χωριού», στην πλατεία Αγοράς Χανίων, άτομα με διαβήτη και όλους, παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν και χωρίς ραντεβού στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους: Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογικός έλεγχος, Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης, Έλεγχος Σπίλων.

Η δομή της εκδήλωσης θεματικές “γειτονιές” που θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο, αλλά και διάφορα happening».

politexnio1

Ο σακχαρώδης διαβήτης, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα της εποχής μας.

Στη χώρα μας, ο αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, είναι 1.258.911 άτομα.

Η ενημέρωση, η πρόληψη, αλλά και η εκπαίδευση των πασχόντων αποτελούν τρεις βασικούς πυλώνες των στόχων της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

politexnio7

politexnio6

politexnio4

politexnio14

politexnio10

politexnio13

politexnio12

politexnio11

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter