Tο 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στον Πλατανιά | φωτο

Tο 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στον Πλατανιά | φωτο

Με τη συμμετοχή έξι παραδοσιακών και πολιτιστικών συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Παραδοσιακών Συλλόγων στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στο Γαβαλομούρι Βουκολιών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαβαλομουρίου και της Ενορίας Γαβαλομουρίου.

Oplus_20054304

Στο αντάμωμα συμμετείχαν η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βιγλάτορες, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Χανίων, ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, ο Σύλλογος Μακεδόνων – Θρακιωτών Ν. Χανίων «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και ο Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος «Πελασγοί» Κολυμβαρίου, παρουσιάζοντας χορούς και μουσικές από διάφορες περιοχές της χώρας.

oplus_137365536

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από κρητική μουσική με τους Σπύρο Παναγιωτάκη και Αντρέα Κωνσταντουδάκη στο λαούτο, τον Γιάννη Μαραγκάκη στη λύρα και τον Σπύρο Αποστολάκη στο τουμπερλέκι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και στον ρόλο αντίστοιχων δράσεων στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας των τοπικών κοινωνιών. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Μπαλαντίνος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πολυχρόνης Σημαντηράκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ Μανόλης Μπουρδάκης και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων συλλόγων.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στα χορευτικά συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους, ενώ ο Δήμος Πλατανιά ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους συντελεστές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

 
 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)