Την Κυριακή η πορεία προς τη βάση της Σούδας

0
122

Κινητοποίηση με πορεία προς την βάση της Σούδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απρίλη 2019, στις 12 το μεσημέρι με εκκίνηση από την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στην κινητοποίηση εχουν δηλώσει συμμετοχή οι εκπρόσωποι από πολλά συνδικαλιστικά σωματεία και οργανώσεις, της Κρήτης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, στις 14 Απρίλη 2019, αποκτά ιδιαίτερη αξία τη φετινή χρονιά. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Η Νατοϊκή βάση στα Χανιά, επεκτείνεται και ο ρόλος της στο αιματοκύλισμα των λαών συνεχώς γίνεται πιο καίριος, αναδεικνύοντας τη σημασία της για τους ιμπεριαλιστές, παράλληλα όμως βάζει το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε την συμμετοχή των επιτροπών ειρήνης της Κρήτης στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και την διοργάνωση κινητοποίησης στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας την Κυριακή 14 Απρίλη 2019, στις 12 το μεσημέρι από την πλ. της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Επίσης το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο δράσεων της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων θα παρουσιαστούν έργα μαθητών σχολείων των Χανίων με θέμα την Παλαιστίνη.

Κάλεσμα επίσης απευθύνει το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων στην πορεία προς τη Βάση της Σούδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σας καλούμε σε συμμετοχή στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Η εκκίνηση της πορείας θα γίνει από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.

Στηρίζουμε, με την παρουσία μας και την συμμετοχή μας στην πορεία διαμαρτυρίας, τις Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, όπου στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που προκήρυξε η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), κινητοποιούνται κατά των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη Σούδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που τόσα δεινά έχουν προκαλέσει στους λαούς της περιοχής. Καταδικάζουμε την πολιτική της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που για χάρη των συμφερόντων μιας χούφτας ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, δένουν τη χώρα μας πιο σφιχτά στο άρμα της φονικής αυτή μηχανής, με τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποδεδειγμένα εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό μας.

Παλεύουμε για:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ”