Την επόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

0
43

Την επόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου είναι η ημέρα της δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχασαν σε όλα τα επίπεδα, θεσμικά και πολιτικά, τη μάχη προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία. Οι προσφυγές ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας όλων των καναλιών και της ΕΙΤΗΣΕΕ απορρίφθηκαν, η Κομισιόν δεν έθεσε ζήτημα για τη διαδικασία της αδειοδότησης, οι ενστάσεις των συμμετεχόντων απορρίφθηκαν.

Σε πολιτικό επίπεδο η μεν κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τηλεοπτική αδειοδότηση ως χαρτί για την «μάχη της ενάντια στη διαπλοκή», η δε αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης ως χαρτί για την επιχείρηση «φίμωσης των τηλεοπτικών σταθμών». Από τα τελευταία εμπόδια που τίθενται στο διαγωνισμό είναι η μάχη της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ που ως και τελευταία στιγμή αμφισβητεί με εξώδικα τη διαδικασία και την εταιρεία Singular που ανέλαβε τη δημοπρασία. Θυμίζουμε ότι οι άδειες που θα δοθούν είναι 10ετούς διάρκειας και το ελάχιστο τίμημα ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ με στόχο της κυβέρνησης να συγκεντρώσει έως και 80 εκατ. ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα το ποιοι θα είναι οι αυριανοί 4 καναλάρχες εξαρτάται από τα λεφτά που θα πληρώσουν, γεγονός που έχει ήδη σχολιαστεί αρνητικά. Οι εννέα υποψήφιοι που θα ριχτούν στη μάχη είναι οι λειτουργούντες ΑΝΤ1 του ομίλου Κυριακού, Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, Alpha του Δ. Κοντομηνά, ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, E TV του Γ. Βρυώνη. Οι νέοι υποψήφιοι καναλάρχες είναι οι Ιβάνη Σαββίδης πρόεδρος του ΠΑΟΚ μέσω της Dimera Media Ltd, «Ανεξάρτητος πάροχος» με έδρα την Κύπρο, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού μέσω της Alter Ego MME, Γιάννης Καλογρίτσας μέσω της Τηλεόρασης Πανελλαδικής Κάλυψης (Τ.Π.Κ).

Όποιος δώσει τα περισσότερα θα γίνει κάτοχος της τηλεοπτικής άδειας, αρκεί να μπορεί να αποδείξει το πόθεν έσχες των ποσών που θα διαθέσει.

ΠΗΓΗ: digitaltv

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter