Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη από τους εκπροσώπους των Πυροσβεστών Κρήτης

0
107

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη από τους εκπροσώπους των Πυροσβεστών Κρήτης για την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος .

Τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη απένειμαν σήμερα εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος του νησιού ευχαριστώντας τον για την προσφορά και την έμπρακτη στήριξη του στην ενίσχυση των υποδομών και του εμπλουτισμού του υλικού εξοπλισμού τους για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών Νίκος Παπαλεωνίδας Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης, Βασίλης Ανδρεαδάκης Πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου, και Γιώργος Παπαδομανωλάκης Γενικός Γραμματέας του σωματείου νομού Ηρακλείου Πυροσβεστών, ανέφεραν στις δηλώσεις τους ότι η τιμητική βράβευση στον Περιφερειάρχη είναι ως ελάχιστη ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς και της διαχρονικής στήριξης του κ. Αρναουτάκη στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας.

H βοήθεια, στήριξη, όπως είπαν, είναι πολύ σημαντική και δίδεται από την Περιφέρεια, τον κ. Αρναουτάκη, προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την τιμή τους εκπροσώπους των Πυροσβεστών που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, τονίζοντας ότι είναι χρέος της Περιφέρειας να βοηθά και να στηρίζει όσο μπορεί, ακόμα και αν δεν έχει αρμοδιότητα, προς όφελος της κοινωνίας, ενώ έκανε έκκληση στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και στις υπόλοιπες ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας ο εξοπλισμός και τα μέσα που ενισχύονται από την Περιφέρεια να παραμένουν στην Κρήτη και όχι να μετακινούνται σε άλλες περιοχές της
χώρας.

Στην αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των Πυροσβεστών που επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Γρηγόρης Μακαρώνας, ο οποίος-όπως είπε- εισηγήθηκε την μετάβαση στην Αγγλία για την εκπαίδευση Πυροσβεστών στην αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών αλλά και ο Περιφερειάρχης ανέφεραν:
Νίκος Παπαλεωνίδας Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης: «Σκοπός της επίσκεψής μας σήμερα εδώ στην Περιφέρεια Κρήτης είναι έμπρακτα να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Πέρα από την διαχρονική συμπαράσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό πέρασαν και σε άλλα στάδια φέτος, προβήκαμε και σε μια εκπαίδευση φέτος στην Αγγλία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, την οποία και στήριξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης».

Βασίλης Ανδρεαδάκης Πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου: « Το Πυροσβεστικό Σώμα όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί μεγάλες περικοπές, αντιμετωπίζουμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, μεταξύ αυτών είναι και η έλλειψη βασικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε μέσα ατομικής προστασίας. Ζητήσαμε λοιπόν την βοήθεια του Περιφερειάρχη Κρήτης και ανταποκρίθηκε άμεσα στην ενίσχυση της υλικοτεχνικής μας υποδομής αλλά και σε επίπεδο προσωπικού. Ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της προσφοράς του αυτής θεωρήσαμε σωστό σήμερα να είμαστε εδώ και να
του προσφέρουμε μία τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της βοήθειας του όλα αυτά τα χρόνια στο σωματείο μας, στο προσωπικό της υπηρεσίας, και γενικότερα στη κοινωνία».

Γιώργος Παπαδομανωλάκης Γενικός Γραμματέας του σωματείου νομού Ηρακλείου Πυροσβεστών: «Με την σημερινή απονομή της τιμητικής πλακέτας λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη διότι είναι αρωγός σε όλη μας την προσπάθεια στον εμπλουτισμό του υλικού εξοπλισμού μας. Ευχαριστούμε και πάλι για την ηθική και για την ουσιαστική του βοήθεια».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, η Πυροσβεστική γιατί τους έχουμε ανάγκη 24 ώρες το 24ωρο όποτε απαιτείται. Υποστηρίξαμε αυτές τις ενέργειες και στην υποδομή αλλά και στην εκπαίδευση που είναι βασικό όταν ένας εκπρόσωπος των αξιωματικών πηγαίνει στην Αγγλία για να εκπαιδευτεί. θεωρώ ότι θα μεταφέρει όλη αυτή την εμπειρία και στους υπόλοιπους για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς από την πλευρά τη δική μας είναι υποχρέωση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε, γιατί και
οι πόροι μας δεν είναι απεριόριστοι, αλλά τέτοιες ενέργειες και δράσεις πρέπει να υποστηρίζονται» και πρόσθεσε: «Όμως θέλω να κάνω και μία έκκληση προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τις υπόλοιπες ηγεσίες, εμείς δεν γίνεται να αγοράζουμε εξοπλισμό στην Κρήτη και να φεύγει και να πηγαίνει σε άλλες Περιφέρειες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όταν έχουμε στο πρόγραμμά μας για αγορά εξοπλισμού είτε αυτοκινήτων ή οτιδήποτε άλλο εξοπλισμό αυτός να φεύγει από το νησί και να πηγαίνει σε άλλες περιοχές. Βεβαίως υπάρχουν ανάγκες και σε άλλες περιοχές όμως και οι άλλες περιοχές πρέπει να βάζουν στο Περιφερειακό τους πρόγραμμα τέτοιες ενέργειες και δράσεις.

Η Περιφέρεια Κρήτης μεταξύ άλλων έχει προσφέρει 25 ασθενοφόρα, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής στη Πυροσβεστική στη Κρήτη, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες στην Αστυνομία, ενίσχυση υλικοτεχνικής υποδομής που έχουμε πάρει για όλα τα Σώματα, η οποία όμως θα πρέπει να παραμένει στη Κρήτη. Έχουμε βεβαίως άριστη συνεργασία με όλα τα
Σώματα Ασφαλείας, τους Αξιωματικούς, όμως έχουμε ένα αίτημα να παραμένει ο εξοπλισμός στην Κρήτη ο οποίος έχει αγοραστεί από χρηματοδότηση του Περιφερειακού μας προγράμματος».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter