Τιμήθηκε στα Ανώγεια η 78η επέτειος του ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά  στρατεύματα

0
45

Τιμήθηκε το Σάββατο στα Ανώγεια η 78η επέτειος του ολοκαυτώματος από τα ναζιστικά  στρατεύματα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 78ης επετείου του ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αγωνιστών.

Σε δήλωση του για την ιστορική επέτειο, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: 

«Με σεβασμό και συγκίνηση τιμούμε τη μαρτυρική επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Θυμόμαστε τα θύματα μιας μεγάλης καταστροφής, όχι για να ανοίξουμε τις πληγές του παρελθόντος, αλλά για να διδασκόμαστε όλοι ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία δεν έχουν εκλείψει.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε όλους τους κατοίκους των Ανωγείων που τις ηρωικές μέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, από τον Ψηλορείτη, με αδούλωτη ψυχή, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, δίδαξαν σε όλον τον κόσμο, τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού.

Σήμερα 78 χρόνια μετά τον Αύγουστο του 1944 τα Ανώγεια, η Κρήτη, η Ελλάδα τιμούν όλους εκείνους που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της Ελευθερίας, όλους αυτούς που δεν δείλιασαν, που δεν δίστασαν να θυσιαστούν, που δεν έμειναν ουδέτεροι σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή.»

Με αφορμή την 78η επέτειο από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η ιστορική κωμόπολη των Ανώγειων και οι κάτοικοί της, έχουν γράψει σε πολλές, χρυσές σελίδες, με δάκρυα και αίμα την Ιστορία του μαρτυρικού τόπου τους και αποτελούν, στο πέρασμα των αιώνων, λαμπρό παράδειγμα γενναιότητας, αυτοθυσίας και προσφοράς.
Το δένδρο της Ελευθερίας, για να αναπτυχθεί απαιτεί διαρκείς αγώνες και υπερβάσεις.

Τα ηρωικά Ανώγεια ανταποκρίνονταν πάντα στο κάλεσμα της Πατρίδας, χωρίς “λογικές” συγκρίσεις, χωρίς δισταγμούς και χωρίς να υπολογίζουν συνέπειες, οι Ανωγειανοί έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό, για να υπηρετήσουν τα αγνά, πατριωτικά ιδανικά τους.

Είμαστε όλοι ευγνώμονες για όσα προσέφεραν και ως Κρητικοί, αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρωτοπόρα θέση που κατέχουν στην ιστορική πορεία αυτού του τόπου.»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter