Τίμησαν και φέτος οι Χανιώτες τα Χοιροσφάγια στο Βοτανικό Πάρκο (φώτο & video)

0
390

Πολλοί Χανιώτες ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκορδαλού στην προσπάθειά του να αναβιώσει και να διατηρήσει ήθη και έθιμα της Κρητικής παράδοσης και βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην αναπαράσταση των Χοιροσφαγίων ως προς την παρασκευή εδεσμάτων.

Οι μεζέδες νόστιμοι και άφθονοι, το ντόπιο κρασί απαραίτητος συνοδοιπόρος στα 6α χοιροσφάγια  που πραγματοποιήθηκαν στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης, στα Χανιά.

Οι ψησταριές πήραν… «φωτιά» με τους μάγειρες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας στον κόσμο νόστιμα εδέσματα.

 

Publiée par Kriti24 sur Samedi 12 janvier 2019

 

Το μαγείρεμα του κρέατος έγινε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού χρησιμοποίησε για το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος, παλιές και ξεχασμένες συνταγές, έτσι ώστε οι νέοι να τις μάθουν και οι παλιοί να τις ξαναθυμηθούν.

Publiée par Kriti24 sur Samedi 12 janvier 2019

 

Στους νόστιμους και ιδιαίτερους μεζέδες φυσικά και δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Publiée par Kriti24 sur Samedi 12 janvier 2019

Αργότερα πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, ενώ την διασκέδαση του κόσμου ανέλαβε ο Στέλιος Βαμβακάς με το συγκρότημά του.