Τηλεοπτικές άδειες: Περιμένοντας τον «λευκό καπνό»

0
58

Με κλειστές τις πόρτες και χωρίς καμία επίσημη ή ανεπίσημη πληροφόρηση, συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις το απόγευμα της Τρίτης «κλείδωσε» η πρώτη άδεια ενώ, μετά από συμφωνία της Επιτροπής και των διαγωνιζομένων, η διαδικασία συνεχίστηκε χωρίς διάλειμμα.

Αν και η πρώτη άδεια φαίνεται να έχει ήδη δοθεί, κανείς δεν γνωρίζει ποια εταιρία είναι αυτή που την πήρε καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών δεν θα ανακοινωθεί καμία εταιρία. Σύμφωνα με τις ενδείξεις η ανακοίνωση των τεσσάρων που πλειοδότησαν αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Χθες το πρωί στον χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προκειμένου να ενημερωθεί για τη διαδικασία.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πάντως έδωσε αφορμή για νέα πολιτική κόντρα.

O εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

Η ΝΔ οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος έκανε λόγο για «προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο διαγωνισμός αυτός θα απονείμει για πρώτη φορά στην Ελλάδα νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα αποτελεί, κατά την άποψή μου, ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός» επεσήμανε ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε αυτούς που επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι «σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε τον διαγωνισμό», ενώ τόνισε ότι το ΣτΕ έχει υπογραμμίσει από το 2010 ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα.

ΠΗΓΗ:cnn.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter