Τι συμβαίνει τελικά με το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας;

0
344

Με ανακοίνωσή του στην επίσημη σελίδα του σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης ενημερώνει ότι σταματά τις δραστηριότητές τους, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις του επιστημονικού προσωπικού. 

Η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα σήμερα με ρεπορτάζ της με βάση αυτή την πηγή, δημοσιεύει την είδηση.

Το απόγευμα η Πρυτανεία του Ιδρύματος εκδίδει ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά, ότι το Πάρκο Χλωρίδας και Πανίδας, βάζει λουκέτο.

Παραδέχεται όμως ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης στο ερευνητικό του σκέλος, καθώς “το «Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας», μετά τη διακοπή της προηγούμενης ιδιωτικής του χρηματοδότησης, δεν κατόρθωσε να προσελκύσει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να λειτουργεί επ’ ωφελεία της Ακαδημαϊκής κοινότητας με βιώσιμο τρόπο”.

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό το οποίο συνάγεται ως συμπέρασμα είναι πως το Πάρκο θα παραμείνει από εδώ και πέρα απλά επισκέψιμο χωρίς σε αυτό να πραγματοποιείται κανένα ερευνητικό ή εκπαιδευτικό προγραμμα.

Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, ώστε να μην σταματήσει αυτή η τόσο σημαντική περιβαλλοντική δράση. Και τι λύσεις μπορούν να βρεθούν…