Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Βουλγαράκη-Καλογερή;-Κόντρα με «ορίζοντα» τις εκλογές του 2019;

0
345

«Αφρούς» έβγαζε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος «ξεσπάθωσε» δημόσια στην παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος της Ryanair, που έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Ο πρώτος που βρέθηκε μπροστά του και τα «άκουσε» ήταν ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στόχος του όμως ήταν βασικά ο απών από την παρουσίαση θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Καλογερής.

Αφορμή για την «έκρηξη» Βουλγαράκη ήταν η εκδήλωση που έγινε στο ΕΒΕ Χανίων, για την παρουσίαση της μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, στο βόρειο παραλιακό μέτωπο, από Χανιά μέχρι και Κολυμπάρι.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Χανίων παρουσία μάλιστα και των δημοσιογράφων, έκανε λόγο για «παραμάγαζα», για «δικές του μελέτες» και για «εισηγήσεις από διορισμένο αντιπεριφερειαρχούλη», «φωτογραφίζοντας»  τον κ. Νίκο Καλογερή.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά ψύχραιμος και χωρίς να ανεβάσει τους τόνους, προσπάθησε και τελικά κατάφερε να ηρεμήσει τον κ. Βουλγαράκη, δίνοντας τους τις απαραίτητες εξηγήσεις για την εδήλωση.

Το ερώτημα είναι εάν ήταν μόνο η εκδήλωση για τη συγκεκριμένη μελέτη, που προκάλεσε την αντίδραση Βουλγαράκη ή αν υπάρχουν και άλλοι πιο σοβαροί λόγοι, καθώς και στο παρελθόν, έχουν ακουστεί διάφορα για κακές σχέσεις μεταξύ τους και για μία κόντρα που… υποβόσκει στο παρακήνιο. 

Ο κ. Καλογερής κράτησε χαμηλούς τόνους, «σήκωσε» όμως το γάντι που του πέταξε ο κ. Βουλγαράκης, απαντώντας τους με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην οποία γράφει:

«Τελικά είναι δύσκολο στις μέρες μας να ασκείς εξουσία. Οι απαιτήσεις πολλές, τα προβλήματα μεγάλα, και βέβαια τα μέσα και οι πόροι πενιχροί. Είναι λογικό αλλά και ανθρώπινο νομίζω, κάτω από τέτοια πίεση, ορισμένοι να μη την αντέχουν και να “σπάνε”. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να το ξεπεράσουν και να σταθούν στα πόδια τους ξανά. Το οφείλουν στον εαυτό τους, αλλά και στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν».

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως θα αντιδράσει ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος είναι γνωστό πως ως χαρακτήρας είναι εκρηκτικός και δεν διστάζει να προχωρά σε «κατά μέτωπον επιθέσεις» και όλες δημόσιες και όχι εν κρυπτώ, όταν θέλει να προστατεύσει το θεσμικό του χαρακτήρα ή το έργο του.

Πιθανόν η κόντρα να μην αφορά την έως τώρα μεταξύ τους συνεργασία, αλλά να αφορά περισσότερο το πολιτικό μέλλον και των δύο, καθώς φήμες τους θέλουν έτοιμους να διεκδικήσουν τις ίδιες καρέκλες, στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε δυόμιση χρόνια από σήμερα. Και όχι απαραίτητα μόνο στις Περιφερειακές εκλογές…

(Σ.Σ: Το φωτογραφικό στιγμιότυπο  από την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς μάλλον αποτυπώνει τις μεταξύ τους πραγματικές σχέσεις.)