Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο για τη Βάση της Σούδας

0
51

Στην κύρωση της νέας Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ιστορική ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το πρωί της Τρίτης( ώρα Ηνωμένων Πολιτειών). Στην ομιλία ο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δύο σώματα(Γερουσία και Βουλή) στη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η ναυτική βάση της Σούδας. 

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού:

Την περασμένη Πέμπτη το Ελληνικό Κοινοβούλιο κύρωσε τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Ενώ προηγουμένως ανανεωνόταν ετησίως με πράξη του Κοινοβουλίου, πλέον έχει πενταετή διάρκεια, μετά την οποία ανανεώνεται αυτόματα, εκτός εάν ένα από τα δύο μέρη επιλέξει το αντίθετο.

Αυτή η Συμφωνία είναι μια ισχυρή απόδειξη της στέρεας στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης και της δέσμευσής μας να διατηρήσουμε την ειρήνη και να προαγάγουμε την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πουθενά δεν είναι αυτό πιο έκδηλο από ό,τι στον Κόλπο της Σούδας, που γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς έχετε επισκεφθεί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στην Ανατολική Μεσόγειο και το μοναδικό λιμάνι που μπορεί να δεχθεί αεροπλανοφόρα….

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter