Τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τη στήριξη σε Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης

0
123

Για τις συζητήσεις που γίνονται σε ότι αφορά την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κρήτης, αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος, στην οποία ήταν ομιλητής μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Σχετικά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο κ. Σκουρλέτης κατέστησε σαφές ότι «συζητάμε πλέον θέματα ενός κοινού βηματισμού. Δεν πρόκειται για μία απλή στήριξη αλλά για μία συνεργασία διαφορετικών χώρων και αυτό προσδίδει μία νέα δυναμική σε αυτό το εγχείρημα, διευρύνει την κατεύθυνση του ίδιου του μετώπου που δημιουργείται μέσα από τη συνεργασία τη συγκεκριμένη και πιστεύω ότι δεν είναι κάτι καινούργιο». Σε ότι αφορά τον δήμο Ρεθύμνου ανέφερε ότι γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις και ο ίδιος είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με τον κύριο Μαρινάκη για πολλά θέματα και ζητήματα. «Νομίζω ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της περιοχής θα τα εκτιμήσουν όλα και θα κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς σε αντίθεση με άλλους χώρους δεν είμαστε της λογικής να δίνονται χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους, από την Αθήνα ή από κεντρικά γραφεία κομμάτων. Αυτό το βλέπω να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, το κάνει και σε κάποιες περιπτώσεις η κυρία Γεννηματά. Όμως αυτή δεν είναι μία πρακτική που βοηθάει την αυτοδιοίκηση».

Σχετικά με την υποστήριξη του Κλεισθένη από αυτοδιοικητικούς ο γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως: «Η Περιφέρεια Κρήτης είχε μιλήσει θετικά για τον Κλεισθένη όπως και οι δήμαρχοι της Κρήτης παρά τις επιμέρους επισημάνσεις σε διάφορα ζητήματα». Δεν υπάρχει ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης «ένας δήμαρχος στην Κρήτη ο οποίος να μην πει ότι αυτή η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν στήριξε την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλετε να μιλήσουμε για τον Φιλόδημο, για τις ενισχύσεις; Υπάρχει μία μικρή αλλά κοσμογονία, σε τομείς της αυτοδιοίκησης που γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά η στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών επεσήμανε πως «οι εκλογές όπως γνωρίζετε θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή το φθινόπωρο του 2019. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Όσο περνάει λοιπόν από το χέρι μας αυτός θα είναι ο σχεδιασμός μας» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ