Τι είπε από τα Χανιά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για στρατόπεδο Μαρκοπούλου και αεροδρόμιο του Μάλεμε (φώτο)

0
254

Για τα δυο καυτά θέματα που απασχολούν τόσο την κοινωνία των Χανίων όσο και τους φορείς του Νομού δηλαδή, την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου και το αεροδρόμιο του Μάλεμε, ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του Ακρωτηρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Ο κ. Αποστολάκης, σε ό,τι αφορά το θέμα της παραχώρησης Μαρκοπούλου στην τοπική κοινωνία, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως υπάρχουν δυσκολίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Είμαστε σε συζητήσεις, προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο που να γίνει αυτό. Αυτό είναι περιουσία του ταμείου Εθνικής Άμυνας. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος λέει ότι πρέπει να έχει τις ελάχιστες αποδόσεις για το ταμείο και ψάχνοντας μέσα από αυτήν τη διαδικασία, θα βρούμε τον τρόπο να γίνει, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα».

Για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Μάλεμε από τους τοπικούς φορείς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «Υπάρχουν διάφορες προτάσεις. Άλλες είναι προτάσεις του Δήμου, άλλες είναι προτάσεις των τοπικών φορέων και των ξενοδόχων. Προσπαθούμε να βρούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αξιοποίηση. Θα γίνει πάντως. Θα το κλείσομε αυτό το θέμα. Πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος να μην μείνει έτσι όπως είναι».