Τι δείχνουν οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις της ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ και εκλογές

0
423

Οι κρυφές μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει, όπως λένε, ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την αξιωματική αντιπολίτευση: όσοι νεοδημοκράτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δυο εκλογές του 2015, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, επιστρέφουν στη Ν.Δ.

Ο στόχος της Ν.Δ. για το επόμενο διάστημα είναι να προσεγγίσει κυρίως ψηφοφόρους από το χώρο του κέντρου στη λογική της συγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας.

«Αυτό είναι ένα από τα πολλά θετικά σημάδια που έχουμε το τελευταίο διάστημα» τονίζουν με έμφαση στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ., όπου και δίνουν μεγάλη σημασία στην περαιτέρω αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία υπέρ του κόμματός τους το επόμενο διάστημα.

Τα όσα συνέβησαν στην διήμερη περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κρήτη ήταν άκρως ενθαρρυντικά για τον ίδιο, καθώς η Ν.Δ. φαίνεται να έχει πολύ υψηλές πιθανότητες να αλώσει πολιτικά και εκλογικά το αλλοτινό «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση και του ΣΥΡΙΖΑ τις δυο τελευταίες εκλογές.

Από εκεί ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε ένα ιδιαίτερο άνοιγμα σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω των αμερικανικών εκλογών και της προσοχής των ΜΜΕ στα όσα συνέβαιναν στις ΗΠΑ, πέρασε απαρατήρητο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτός από το άνοιγμά του σε ολόκληρη την κοινωνία, μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος, όπως είπε ο ίδιος με έμφαση, προέβαλλε την στρατηγική στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αγκαλιάσει και να υποδεχθεί και ψηφοφόρους εκτός της κεντροδεξιάς.

Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι βλέπει στη συγκέντρωση πολλούς νέους φίλους, ανθρώπους που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα έρχονταν σε μια συγκέντρωση της Ν.Δ.

«Ξέρω ότι κάνετε μια μεγάλη υπέρβαση. Σας καλωσορίζω στο νέο σας σπίτι. Και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά. Να ξεχάσετε τους διχασμούς του παρελθόντος» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε, δίνοντας μεγάλη σημασία στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου γύρω από τη Ν.Δ.: «Να γνωρίζετε ότι η Ν.Δ. αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται από περιχαρακωμένο κόμμα σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου».

Παράλληλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ξεχωριστά στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, γιατί πίστεψαν, όπως είπε, τις ψεύτικες υποσχέσεις του Αλ. Τσίπρα.

«Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι από την κρίση και τα υπαρκτά προβλήματα φαντάζονταν ότι τα πράγματα, δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Είδατε ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά σας ζητώ να μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης» είπε.

Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει από εδώ και πέρα για τον πρόεδρο της Ν.Δ. είναι το εξής: «Στην κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν θέλω να μας διχάζει το χθες, θέλω να μας ενώσει το αύριο».

Η αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους που ψηφίσανε ΣΥΡΙΖΑ στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει τη σημασία του, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του «γαλάζιου» επιτελείου, παρατηρείται, με βάση τις δημοσκοπήσεις, απευθείας μετακίνηση από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ν.Δ..Και όπως λένε οι γνωρίζοντες ουσιαστικά, εξουδετερώνονται οι απώλειες που είχε η Ν.Δ. στις εκλογές του 2015, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση σε ποσοστό 85-90%.

Με αυτά τα δυο στοιχεία, ο στόχος της Ν.Δ. για το επόμενο διάστημα είναι να προσεγγίσει κυρίως ψηφοφόρους από το χώρο του κέντρου στη λογική της συγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας έναντι του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κέρδος online